Tuntikuvaukset


Parkour  ja Miniparkour

Tunneilla harjoitellaan parkourin perusteita, voltteja, voimaliikkeitä ja hyppyjä. Harjoittelu aloitetaan yksittäisistä liikkeistä, joita yhdistelemällä tavoitellaan sulavaa ja ketterää liikkumista turvallisessa harjoitteluympäristössä. Tunti soveltuu kaikille parkourista kiinnostuneille, eikä aikaisempaa harrastustaustaa vaadita. Mukaan treeneihin tarvitset juomapullon, liikuntaan soveltuvat vaatteet ja energisen asenteen!

Miniparkourissa sovelletaan parkourharjoitteita alle kouluikäisille leikkien ja temppuratojen kautta. Pääpaino on monipuolisessa liikkumisessa ja leikkimisessä.
Miniakrobatia 

Tunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita leikkien ja temppuillen. Lisäksi harjoittelemme ryhmässä toimimisen taitoja ja muiden kannustamista. Miniakrobatia on hyvä tapa aloittaa voimisteluharrastus, ja tunti antaa hyvän pohjan liikkumiselle ja tuleville harrastuksille. Mukaan tunnille tarvitsee liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon.Akrobatia alkeet 

Akrobatian alkeistunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja päälläseisontaa. Tunti ei vaadi osallistujalta aikaisempaan kokemusta voimistelusta. Akrobatiaharjoitteiden lisäksi tunnilla leikitään, venytellään ja harjoitellaan vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!Akrobatia jatko 

Akrobatian jatkoryhmässä syvennetään aikaisempaan osaamista. Voimistelijan tulee osata akrobatian perusliikkeet, kuten kuperkeikat ja kärrynpyörä, sekä silta. Jatkoryhmässä edetään vaikeampaan lattia-akrobatiaan sekä voltilliseen akrobatiaan osallistujien tason mukaan. Lisäksi harjoittelemme venyvyyttä, sekä voimaa ja vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!
Akrobatia edistyneet 

Edistyneiden ryhmä on suunnattu voimistelua vähintään kaksi vuotta harrastaneille. Akrobatian perusteet, kuten siltakaadot, kärrynpyörät ja päälläseisonta tulee osata hallitusti ja sulavasti. Myös flikki on hyvä osata vähintään kevyellä avustuksella. Lattia-akrobatian lisäksi harjoittelemme paljon voltillista akrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa, kuten nostoja ja pyramideja. Tunnin rakenteeseen kuuluu alkulämmittely, akrobatiaosuus, lihaskunto ja loppuvenyttely. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Huom. Jos haluaa treenata 2 kertaa viikossa akrobatiaa, kannattaa ilmoittautua myös akrobatia jatko -ryhmään.
Satutanssi 4-6 v 

Satutanssitunneilla sukelletaan eri teemojen kautta tanssin maailmaan. Jokaisella tunnilla luetaan lyhyt satu tai loru, jonka aiheen mukaisesti liikutaan ja leikitään. Tavoitteena on vahvistaa perusmotorisia taitoja sekä oppia kuuntelemaan musiikkia ja liikkumaan sen mukaisesti. Satutanssitunnille tarvitsee mukaan avoimen ja aurinkoisen mielen, ennakkotaitoja ei vaadita! Satutanssiryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Huom. aikuisten Lihaskuntotunti salissa samaan aikaan
Dance4Fun

Dance4Fun on Voimisteluliiton kehittämä konsepti, jonka tunneilla päästään tanssimaan eri tanssityylien mukaisesti. Tärkeintä tunneilla on hauskanpito tanssilajeille tyypillisten piirteiden oppimista unohtamatta. Dance4Fun-tunneille voi osallistua ilman aikaisempaa tanssikokemusta – tärkeintä on avoin mieli uuden oppimiselle! Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.Perus- ja telinevoimistelu 

Tunnilla harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä ja permannolla. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä ja kauden aikana edetään haastavampiin liikkeisiin ryhmän tason mukaan. Mukaan tunnille tarvitset  juomapullon ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet.
Showtanssi 7-9v 

Showtanssi yhdistelee erilaisia tanssilajeja, kuten jazz, nyky- ja discotanssia. Tunneilla harjoitellaan eri lajien tekniikkaa sekä ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, teemoittain etenevistä tanssiharjoitteista ja -sarjoista sekä venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Showtanssi on vauhdikas, monipuolinen ja hauska harrastus!
Tanssillinen voimistelu alkeet  7-10v

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista, venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Jumps & Turns yli 10v 

Jumps & turns (eli hypyt & piruetit) on vauhdikas tunti, joka kehittää tanssin tekniikkaosaamista monipuolisesti. Tunti sopii erinomaisesti lisätunniksi mm. showtanssin, diskotanssin, tanssillisen voimistelun tai cheertanssin harrastajille. Tunti sisältää alkulämmittelyt, venyttelyt ja erilaisten hyppyjen, piruettien ja muun tanssitekniikan harjoittelua.
Showtanssi alkeet yli 9v 

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn  (usein jonkun leikin), vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunti sopii vasta-alkajille sekä jo vähän harrastaneille. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. 


Diskotanssi yli 10v 

Diskotanssi on vauhdikas tanssilaji. Tunneilla harjoitellaan hyppyjä, piruetteja ja muita diskotanssiin sopivia temppuja. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Showtanssi jatko yli 10v

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. Tunti sopii jo aiemmin tanssia harrastaneille. Jos olet epävarma jatkotasolle siirtymisestä, niin laita viestiä ohjaajalle (amira.oubajja@gmail.com) tai toimistolle.                                                                                      

Perheliikunta 

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä iloisesti osin ryhmän mukana osin omaan tahtiin. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja leikin kautta eteneviä tuokioita, jotka kehittävät monipuolisesti lasten motoristia että vuorovaikutus taitoja.Cheerleading-joukkueet 

Lue cheerleading joukkueista lisää alla olevasta linkistä.

https://www.tikkurilannaisvoimistelijat.com/lapset-ja-nuoret/cheerleading-kilpailu/


Showtanssin kilparyhmät

Lue showtanssin kisaryhmistä lisää alla olevasta linkistä.

https://www.tikkurilannaisvoimistelijat.com/lapset-ja-nuoret/showtanssin-kisaryhma/