Tuntikuvaukset

 

Parkour  ja Miniparkour

Tunneilla harjoitellaan parkourin perusteita, voltteja, voimaliikkeitä ja hyppyjä. Harjoittelu aloitetaan yksittäisistä liikkeistä, joita yhdistelemällä tavoitellaan sulavaa ja ketterää liikkumista turvallisessa harjoitteluympäristössä. Tunti soveltuu kaikille parkourista kiinnostuneille, eikä aikaisempaa harrastustaustaa vaadita. Mukaan treeneihin tarvitset juomapullon, liikuntaan soveltuvat vaatteet ja energisen asenteen!

Miniparkourissa sovelletaan parkourharjoitteita alle kouluikäisille leikkien ja temppuratojen kautta. Pääpaino on monipuolisessa liikkumisessa ja leikkimisessä. 

Miniakrobatia 

Tunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita leikkien ja temppuillen. Lisäksi harjoittelemme ryhmässä toimimisen taitoja ja muiden kannustamista. Miniakrobatia on hyvä tapa aloittaa voimisteluharrastus, ja tunti antaa hyvän pohjan liikkumiselle ja tuleville harrastuksille. Mukaan tunnille tarvitsee liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon.

 

 

Akrobatia alkeet 

Akrobatian alkeistunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja päälläseisontaa. Tunti ei vaadi osallistujalta aikaisempaan kokemusta voimistelusta. Akrobatiaharjoitteiden lisäksi tunnilla leikitään, venytellään ja harjoitellaan vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

 

 

Akrobatia jatko 

Akrobatian jatkoryhmässä syvennetään aikaisempaan osaamista. Voimistelijan tulee osata akrobatian perusliikkeet, kuten kuperkeikat ja kärrynpyörä, sekä silta. Jatkoryhmässä edetään vaikeampaan lattia-akrobatiaan sekä voltilliseen akrobatiaan osallistujien tason mukaan. Lisäksi harjoittelemme venyvyyttä, sekä voimaa ja vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!


 

Akrobatia edistyneet 

Edistyneiden ryhmä on suunnattu voimistelua vähintään kaksi vuotta harrastaneille. Akrobatian perusteet, kuten siltakaadot, kärrynpyörät ja päälläseisonta tulee osata hallitusti ja sulavasti. Myös flikki on hyvä osata vähintään kevyellä avustuksella. Lattia-akrobatian lisäksi harjoittelemme paljon voltillista akrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa, kuten nostoja ja pyramideja. Tunnin rakenteeseen kuuluu alkulämmittely, akrobatiaosuus, lihaskunto ja loppuvenyttely. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Huom. Jos haluaa treenata 2 kertaa viikossa akrobatiaa, kannattaa ilmoittautua myös akrobatia jatko -ryhmään.


 

Perheliikunta 

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä iloisesti osin ryhmän mukana osin omaan tahtiin. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja leikin kautta eteneviä tuokioita, jotka kehittävät monipuolisesti lasten motoristia että vuorovaikutus taitoja.


 

Perus- ja telinevoimistelu 

Tunnilla harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä ja permannolla. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä ja kauden aikana edetään haastavampiin liikkeisiin ryhmän tason mukaan. Mukaan tunnille tarvitset  juomapullon ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet.


 

Satutanssi 4-6 v 

Satutanssitunneilla sukelletaan eri teemojen kautta tanssin maailmaan. Jokaisella tunnilla luetaan lyhyt satu tai loru, jonka aiheen mukaisesti liikutaan ja leikitään. Tavoitteena on vahvistaa perusmotorisia taitoja sekä oppia kuuntelemaan musiikkia ja liikkumaan sen mukaisesti. Satutanssitunnille tarvitsee mukaan avoimen ja aurinkoisen mielen, ennakkotaitoja ei vaadita! Satutanssiryhmä esiintyy seuran näytöksissä. 

Lyrical Jazz

Lyrical jazz -tunnit pohjautuvat balettiin, nykytanssiin ja jazztanssiin. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista ja vaihtuvasta lyyrisestä koreografiasta. Tunneilla harjoitellaan myös ilmaisua ja tanssijan oman liikkeen luomista. Tunnille mukaan mukavat liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullo, päkiätossut/sukat sekä ponnari pitkille hiuksille.

Showjazz

Showjazz -tunnit pohjautuvat pääosin jazztanssiin, mutta tunneilla yhdistellään muitakin tanssilajeja. Showjazz -tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista ja vaihtuvasta koreografiasta. Tunnille mukaan mukavat liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullo, päkiätossut/sukat/jazztossut sekä ponnari pitkille hiuksille.

 

Showjazz alkeisjatkotunti on sopiva tanssia yli 9 vuotiaana aloittavalle sekä tanssia muutaman vuoden tanssineelle.

 

Showjazz jatkotason tunnille voi tulla showtanssia, jazztanssia tai muuta vastaavaa lajia jo useamman vuoden harrastaneet.

 

Jos olet epävarma, mihin showjazz-ryhmään kannattaa mennä, ota yhteyttä tanssi@tikkurilanliikunta.fi

 

 

Tanssillinen voimistelu 

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista, venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!


 

Jumps & Turns

Jumps & turns (eli hypyt & piruetit) on vauhdikas tunti, joka kehittää tanssin tekniikkaosaamista monipuolisesti. Tunti sopii erinomaisesti lisätunniksi mm. showtanssin, diskotanssin, tanssillisen voimistelun tai cheertanssin harrastajille. Tunti sisältää alkulämmittelyt, venyttelyt ja erilaisten hyppyjen, piruettien ja muun tanssitekniikan harjoittelua. Tunnille mukaan mukavat liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullo, päkiätossut/sukat sekä ponnari pitkille hiuksille. 

Nykytanssi

Nykytanssi-tunnilla tanssitaan eri tanssityylejä hyödyntäen. Nykytanssissa harjoitellaan ilmaisua, tilankäyttöä sekä oman kehon ja painovoiman hyödyntämistä. Nykytanssitunnilla liikutaan paljon lattiaa hyödyntäen ja tanssitunnille suositellaan ottamaan mukaan pitkät housut ja pitkähihainen.

 

Minishow

Minishow -tunnit on alle kouluikäisille suunnattu tanssitunti, jossa tanssitaan leikitään ja harjoitellaan motorisia taitoja. Kauden lopussa harjoitellaan koreografia esitettäväksi. Tunnille mukaan mukavat liikuntaan sopivat vaatteet ja vesipullo. Pitkät hiukset kiinni tanssitunnin ajaksi.

 

Diskotanssi

Diskotanssi on vauhdikas tanssilaji. Tunneilla harjoitellaan hyppyjä, piruetteja ja muita diskotanssiin sopivia temppuja. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunnille mukaan mukavat liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullo sekä ponnari pitkille hiuksille.


Cheerleading-joukkueet 

Lue cheerleading joukkueista lisää alla olevasta linkistä.

https://www.tikkurilannaisvoimistelijat.com/lapset-ja-nuoret/cheerleading-kilpailu/

 

Showtanssin kilparyhmät

Lue showtanssin kisaryhmistä lisää alla olevasta linkistä.

https://www.tikkurilannaisvoimistelijat.com/lapset-ja-nuoret/showtanssin-kisaryhma/